Wilma Murto paransi jälleen Suomen ennätystä!

31.1.2015

Wilma Murto ja uudet SE-lukemat.

Wilma Murto hyppäsi tänään Kupittaalla VARSY:n pm-hallikilpailuissa uuden N17-sarjan seiväshypyn SE:n 431.

Salon Vilppaan 16-vuotias Wilma Murto jatkaa upeita suorituksiaan talven halliseiväshypyissä. Murto ylitti Turussa Kupittaalla pm-kisoissa tänään hurjan tuloksen 431.

431 on maailman kautta aikain kolmanneksi paras seiväshyppytulos maailman hallitilastoissa. Suomen aikuisten kautta aikojen tilastossa Murto nousi toiseksi ohi Vanessa Vandyn. Edellä on enää vain Someron Esan Minna Nikkanen.

Murto paransi ennätystään kilpailun aikana kolmesti. Ensin ylittyi 417, perään 426 ja vielä lopuksi 431. Aikuisten EM-hallien tulosraja on 440.

Vilppaan urheilijat tekivät myös hyviä tuloksia ja saalistivat pm-mitaleita muissa lajeissa.

Laura Sirkiä otti Wilman jälkeen hopeaa naisten seiväshypyssä tuloksella 319.

Naisten pituushypyssä Saara Sinervo oli 6. tuloksella 492.

P15-sarjan 60metrillä Nuutti Pirhonen juoksi finaalissa neljänneksi tuloksella 7.86.

Sanni Kettunen voitti 15-tyttöjen 60m tuloksella 8.18 ja pituuden piirinmestaruus irtosi 495cm kantaneella hypyllä.

Samuli Eriksson hyppäsi hopeaa miesten korkeushypyssä tuloksella 206 ja Iiro Isokääntä oli saman kilpailun 7. tuloksella 182.

Tytöt 15-sarjan 800 metrillä Janina Kautto Juoksi neljänneksi ajalla 2.45,52.

Piirinmestaruuskilpailut jatkuvat huomenna Kupittaalla.