Vilpas Junior Juoksukoulu

Syksyllä 2014 aloitimme Keiju juoksukoulu junior -harjoitukset Salossa. Juoksukoulu jatkuu edelleen syksyllä 2018.

 

Missä ja kenelle?

Vilppaan Juoksukoulu junior -harjoitukset kaudella 2018-2019 ovat 2008-2009 -syntyneillä maanantaisin klo 17.15-18.30 ja 2005-2007 -syntyneillä tiistaisin klo 18.30-20.00. Kokoontuminen Salohallin juoksusuoralla. 

 

Miksi?

Harjoituksissa pääpaino on nimensä mukaan juoksemisessa ja sen monipuolisessa harjoittelussa. Juoksemisen taidosta on hyötyä kaikissa yleisurheilulajeissa. Oikeaoppisen juoksutekniikan omaksuminen jo lapsena auttaa ehkäisemään rasitus- ja urheiluvammoja myöhemmällä iälllä. Lisäksi peruskunnon parantuessa palautuminen kaikesta harjoittelusta nopeutuu. Juoksutekniikka ja juoksukestävyys paranevat juoksemalla, joten ahkera harjoituksissa käynti palkitsee. Ei kannata hermostua, jos ei ensimmäisillä harjoituskerroilla jaksa.

 

Mitä juoksuharjoituksissa tehdään ja mitä kannattaa huomioida?

Harjoituksissa opetellaan juoksutekniikkaa, tutustutaan oikeaoppiseen verryttelyyn, juoksemista tukeviin oheisharjoitteisiin sekä tehdään erilaisia juoksuharjoituksia. Sään suinkin salliessa valtaosa harjoitusajasta ollaan ulkona. Ulkoharjoitukset tapahtuvat Salohallin läheisyydessä urheilupuiston alueella. Salossa voimme hyödyntää myös läheistä Pahkavuoren pururataa ja Uskelan kirkon portaita.

Harjoitukset ovat pitkäkestoisia, joten on hyvä varata juomapullo mukaan. Raskasta ruokailua kannattaa välttää juuri ennen juoksuharjoituksia. Harjoituksen jälkeen on hyvä syödä vielä kunnon ruoka kotona mahdollisimman pian.

Pimeällä olisi hyvä varustautua myös heijastinliivillä ulkoharjoituksiin. Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan myös ryhmän ulkoharjoituksia.