Vilppaan urheilijat menestyivät YAG-kisoissa!

16.6.2015

Suomen suurin nuorisoyleisurheilutapahtuma kilpailtiin viikonloppuna pääkaupunkiseudulla. Vilppaasta kisoihin osallistui kuusi nuorta.

Youth Athletics Games (YAG) kilpailut käytiin viikonloppuna pääkaupunkiseudulla. YAG:t ovat Suomen suurin yleisurheilukilpailutapahtuma 9-17-vuotiaille nuorille.

Vilppaasta kisoihin osallistui kuusi nuorta. Pojat 10-sarjassa Jimi Aho urakoi kolmessa lajissa. Ensimmäisenä hän juoksi 60m. Alkueristä Jimi selvisi A-finaaliin ajalla 9.03. Finaalissa aika 8,87 riitti upeasti neljänteen sijaan. 1000 metrillä Jimi juoksi hienosti viidenneksi uudella Vilppaan seuraennätyksellä 3.24,46. Pituushypyssä tuli uusi ennätys 408, jolla irtosi paikka finaalissa. Sunnuntain finaalissa Jimi hyppäsi yhdeksänneksi tuloksella 393.

Tytöt 10-sarjassa Mariella Laakso juoksi 60 metrillä alkuerissä ajan 9,25. jolla hän pääsi A-finaaliin. Finaalijuoksussa Mariella juoksi hienosti hopealle ajalla 9,23. Tyttöjä pikamatkalle osallistui huikeasti 56.

Pojat 11-sarjassa Aarni Eijs juoksi kahdeksanneksi 1000 metrillä uudella ennätyksellä 3.29,44. Kuulassa Aarni oli 23. tuloksella 5.35 ja pituudessa 19. tuloksella 357.
Samassa sarjassa Tuukka Juntunen urakoi menestyksekkäästi monessa lajissa. Kuulasta tuli voitto tuloksella 10.84. Pituuden karsinnassa Tuukan hyppy kantoi 445 ja loppukilpailussa vielä sentin pidemmälle tulokseen 446. Sillä irtosi kuudes sija. Korkeushypyn tulos 140 toi Tuukan kaulaan toisen YAG-mitalin, tällä kertaa hopeisen. Oman sarjan lajien lisäksi Tuukka kävi vielä heittämässä 12-vuotiaiden sarjassa kolmen kierroksen verran kiekkoa. Paras heitto kantoi 26,67, jolla hän oli kisan seitsemäs.

15-tytöissä Sanni Kettunen kartutti Vilppaan mitalitiliä. 80 metrin aitajuoksun alkueristä Sanni juoksi finaaliin ajalla 11,83. Finaalijuoksusta tuli aika 11,84, jolla Sanni sai kisasta pronssia.

15-pojissa Nuutti Pirhonen juoksi 100 metrin pikamatkan alkuerissä ajan 12,20, jolla aukesi tie b-finaaliin. B-finaalissa Nuutti juoksi kolmanneksi ajalla 12,31.